فرآیند طراحی:
سفر صغیر شامل سیرکولاسیونی است که از ورودی ساختمان در سایت آغاز شده و به فضاهای داخل بنا ختم می شود. این سفر اشاره به مکان آغازی می کند که در نهایت به معرفی حجم و کاربری آن ختم می شود و از اهمیت زیادی برخوردار است. در معماری می توان توسط عناصری مانند سردر، جلوخوان، پیشخوان، و غیره بر این سفر تأکید کرد. در صورت عدم تأکید بر آغاز سفر صغیر، انسان ممکن است برای ورود به بنا، دچار سردرگمی شود. قطعاً طراحی این آغاز سفر صغیر بستگی به عملکرد فضا دارد.
در پروژه طراحی سردرب اصلی شهرک بزرگ تجاری و بازرگانی شرکت بنکداران تغذیه سبز خزر، داشتن روحیه صنعتی با توجه به کاربری خدماتی از یک سو و توجه به فرم غالب سقف های شیبدار استان مازندران، اساس طراحی سردرب را بر اساس فرمی نوین با سقف شیبدار متفاوت پیش برد.
با توجه به اینکه بار ترافیکی خروجی محصولات در این مراکز خدماتی بیشتر از بار ورودی است، در ورودی این مجموعه اندازه ی خروجی بیشتر از ورودی طراحی شده و در حدفاصل این دو ورودی، ساختمان نگهبانی پیش بینی شده است. مکان قرار گیری نگهبانی، کنترل همزمان ورود و خروج را میسر کرده است.
داشتن روحیه صنعتی – خدماتی از یک طرف و برخورداری از روحیه ی هنری همراه با احساس دعوت کنندگی، دو عامل ایجاد پارادوکس در طراحی سردرب این مجموعه است.
معمولا احجام با روحیه ی خدماتی برای عموم جذابیت ندارند ولی در اینجا، سردرب با فرم سقف های شیبدار احجام سوله در مقیاس کوچک (خانه)، یادآور خانه دوم کارکنان سوله بوده و در جذب آنها می تواند کوشش کند.
همچنین کنسول های شیبدار، محلی را در زیر سردرب برای تجمع کارکنان و مهیای ایستادن زیر باران، با آرامش و فارغ از ایجاد مشکلات اقلیمی منطقه، خلق کرده است.
فرم سردرب فرصتی ایجاد کرده تا در ایام مختلف روز، سایه های ایجاد شده باعث تنوع فرمی در عین ثبات حجمی سردرب مهیا کند.