دکوراسیون داخلی مدرن یکی از سبکهای پر طرفدار و رایج در دهه گذشته بوده است. این سبک با دارا بودن مشخصهها و ویژگیهای زیبا و در عین حال کاربردی، فضایی را ایجاد کرده است که ساکنین بتوانند تجربه حضور در محیطی کارامد، خلوت و در عین حال، شیک و همگام با تکنولوژی روز را داشته باشند.
این سبک تا حد امکان از شلوغی پرهیز کرده و تمامی عناصر در آن حالت خلوت، روشن و آرامبخش را دارند. سبک مدرن به نوبه خود دارای زیرشاخه های متعددی است که این ترکیب با سایر سبکهای دکوراسیون داخلی، کمک کرده است تا بتوان آن را برای بسیاری از انواع سازه با شرایط و سلیقههای متفاوت اجرا کرد.
در ادامه، به بررسی دقیقتر مشخصات دکوراسیون داخلی به سبک مدرن پرداخته شده است و انواع آن مورد بررسی قرار گرفتهاند.
مشخصات دکوراسیون مدرن:
سبک مدرن در دکوراسیون داخلی دارای مشخصاتی ست که آن را به خوبی از دیگر سبکها متمایز کرده است. در این سبک، اولین مشخصهای که دیده میشود، خلوت بوده و حذف جزئیات متعدد و چشمگیر است. در طراحی این استایل، پلانهای باز و فضاهای آزاد متعددی دیده میشود. گاها بر اساس تمایل مشتری و امکان طراح، برخی دیوارها حذف میشود تا فضا آزاد تر شده و بین فضاهای متعدد سازه ارتباط ایجاد شود. همچنین ممکن است در برخی دیوارهای اصلی تغییراتی به وجود آمده و پنجره یا دیوار شیشهای را در آن ایجاد کرد.
این سبک به خوبی برای انواع سازهها و در تمامی بخشهای سازه قابل اجرا است. سبک مدرن را میتوان برای اتاقهای کار و یا اتاق خواب، سالن پذیرایی، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و … اجرا کرد.
در تمامی بخشهای دکوراسیون مدرن، خطوط ساده و اشکال هندسی منظم دیده میشوند که این کار ، حس نظم و ترتیب را به بیننده القا میکند. همچنین لوازم در سادهترین حالت خود هستند. به عنوان مثال، مبلمان مورد استفاده در این سبک، فاقد تزئینات متعدد و طرحهای شلوغ بود؛ سرویس خواب ساده و بدون تاج و یا فاقد تاج سنگین بوده و لوازم اضافی در هر فضا حذف شدهاند.
نور پردازی در دکوراسیون داخلی مدرن:
نور از عناصر اصلی در دکوراسیون مدرن است. در وهله اول، سعی میشود تا به کمک پنجره و دیوار شیشهای، نور طبیعی به داخل سازه هدایت شود. اما در شرایطی که موقع سازه مناسب نبوده و دسترسی کمی به نور داشته باشد، نور پردازی مصنوعی به کمک انواع لوسترهای مدرن، ال ای دی و چراغهای مخفی انجام میشود.
با توجه به اینکه سبک مدرن، سبکی همگام با تکنولوژی روز است، سیستم نور پردازی در این سازهها به نحو هوشمند بوده و از چراغ و سیستم نوری استفاده میشود که به قابلیتهای هوشمند نیز مجهز بوده و دارای کنترل، قابلیت تنظیم شدت نور و دیگر مشخصات به روز باشند. همچنین در این سبک، لوسترها از حالت سنتی و قدیمی خارج شده و ظاهری مینیمال دارند و در کنار آنان، نورپردازیهای مخفی در بخشهای مختلف سقف یا دیوارها تعبیه میشود.
لوسترهایی که در این سبک به کار میروند، از جنس فلزات، چوب و فلز، و دیگر مواد مدرن بوده و بعضا میتوان لامپهایی خارج از مدلهای روتین برای آنان انتخاب کرد.
رنگ در دکوراسیون مدرن:
رنگ نیز از دیگر عناصر مهم دکوراسیون داخلی است. در سبک مدرن سعی شده است تا رنگها در حالت خنثی ولی به صورت هارمونی و طیفی از چند رنگ استفاده شوند. این رنگها در تمامی بخشهای دکوراسیون داخلی باید رعایت شوند؛ به این منظور که کفپوش، دیوار، مبلمان، تخت، پرده، قالی و غیره همگی از الگویی منظم استفاده کنند.
رنگهای پایه که در سبک مدرن استفاده میشوند، رنگهایی شامل سفید، خاکستری، بژ و … هستند. در ترکیب با آنان، رنگ های مکمل به میان آمده که رنگهایی ملایم مثل صورتی کمرنگ، آبی کمرنگ، سبز زیتونی و … هستند. این کار کمک میکند تا در عین خارج شدن دکور از حالت یکنواخت، رنگ چشمگیر و متفاوتی نیز در دکور وجود نداشته باشد. البته در برخی از سبکهای مدرن، این ویژگی کمی متفاوت بوده و به منظور خارج کردن دکور از یکنواختی، برخی اشیا با مشخصههای رنگی متفاوت نیز در دکوراسیون قرار میگیرند.
روشن بودن رنگها این مزیت را برای دکوراسیون به وجود میآورد که فضا پر نور تر و بازتر جلوه کند.
تزئینات و تکنولوژی در دکوراسیون مدرن:
اشیا دکوراتیو در سبک مدرن، در حداقل میزان خود قرار دارند. مجسمهها، ساعتهای بزرگ و مجلل و دیگر اشیا دکوری در این سبک در حداقل میزان خود قرار داشته و سعی شده است تا آنان را با اشیائی تک ولی مدرن جایگزین نمایند.
علاوه بر این، این دکورها به نحوی طراحی شده اند که نقش تکنولوژی به خوبی در آن مشاهده شود. سیستمهای صوتی و تصویری هوشمند، آشپزخانه و سرویس بهداشتی با قابلیت هوشمند، سیستمهای امنیتی پیشرفته و … همگی به خوبی در این استایل مشخص هستند.
متریال و بافت در دکوراسیون مدرن:
متریال در دکوراسیون مدرن، به نحوی انتخاب میشوند که ترکیبی از مدرنیته، مواد طبیعی و مواد صنعتی هستند. به این مفهوم که اشیا ترکیبی از موادی مثل چوب طبیعی، در کنار فلزات هستند؛ یا مثلا ترکیبی از سنگ و شیشه. این مساله ظاهری خاص را به لوازم میبخشد. در کنار آن، بافت مواد نیز از حالت خشن و صنعتی خارج شده و ترکیب آن با مواد طبیعی، ترکیب و هارمونی ویژهای را به وجود آورده است.
استفاده از مواد طبیعی و درجه یک، طبیعتا نمای دکور را جلوه بخشیده و آن را لوکس و خاص جلوه میدهد. با این حال، می توان طیف وسیعی از مواد را انتخاب کرده که هریک از سطح کیفی متفاوت و قیمت متفاوتی نیز برخوردارند. به عنوان مثال، استفاده از کفپوشهایی با چوب طبیعی، ظاهر نمای داخلی را بهبود میبخشد. با این حال، میتوان از مواردی مثل سرامیک نیز استفاده کرد که کاربرد مشابهی در دکور مدرن داشته و قیمت آن نیز مقرون به صرفهتر از چوب طبیعی است.
انواع سبک مدرن برای دکوراسیون داخلی:
سبک مدرن دارای چند زیرشاخه اصلی است. این زیرشاخه ها در واقع ترکیبی از سبک مدرن با دیگر سبکهای برتر دنیا هستند که این ترکیب توانسته استایلی نو ایجاد کند.
- مدرن مینیمال:
مدرن مینیمال سبکی ساده، روشن و با کمترین سطح جزئیات است. در مدرن مینیمال، لوازم دکوراتیو کمی در فضای داخلی وجود دارند؛ اما با کمک نورپردازی و قرار دادن آن ها در محل اصولی، توجه را به خود جلب میکند. این وسایل دکوراتیو میتوانند شامل گلدان بزرگ، آباژور، ساعت یا … باشند. مبلمان در این استایل بسیار ساده بوده و دارای رنگهای خنثی با بافت ملایم هستند. مبلمان فرانسوی گزینه مناسبی برای این سبک است.
سبک مدرن مینیمال برای تمامی بخشهای سازه و انواع کاربریهای مختلف مناسب است. مدرن مینیمال را میتوان برای فضاهای اداری، فضاهای داخلی خانه مسکونی از جمله اتاقها، پذیرایی، آشپزخانه، سرویسهای بهداشتی و … اجرا کرد.
- مدرن کلاسیک:
در این سبک، سعی شده است تا کماکان خلوتی و سادگی حفظ شود، اما تجهیزات از ابعاد و شلوغی بیشتری برخوردار هستند. استایل مبلمان و لوازم دکوری در این سبک، از متریال لوکستر و گران قیمتتری هستند. مدرن کلاسیک معمولا برای سالن پذیرایی و اتاق نهارخوری کاربرد بهتری میتواند داشته باشد.
- مدرن صنعتی:
مدرن صنعتی به طور کامل جلوهای از تکنولوژی و صنعت روز است. در این نوع سبک، تمامی لوازم دکوراتیو و مبلمان، حالتی صنعتی دارند؛ مثلا مبلمان معمولا تلفیقی از جنسهای خاص مثل فلز و چرم هستند؛ لوستر از جنسهایی مثل فلز و شبشه بوده و ظاهر دکوری محیط حالت خشنتری دارد. رنگهایی که در مدرن صنعتی به کار میروند، رنگهای پایه ولی تیره هستند؛ مثل خاکستری، مشکی، قهوهای و … . با این حال، نشانههای سبک مدرن یعنی خلوت بودن، سادگی و فرم منظم در آن وجود دارد. سبک مدرن صنعتی معمولا برای دکوراسیون داخلی منزل مسکونی مناسب نبوده و برای دفاتر، شرکتها، موزه و … استفاده میشود.
این موارد، برخی از رایجترین سبکهای تلفیقی با مدرن هستند.
دکوراسیون مدرن برای چه سازههایی مناسب است:
با توجه به مشخصههایی که از سبک مدرن ذکر شد، این نوع دکور داخلی برای بسیاری از سازهها مناسب است:
- سازههایی که از وسعت کمی برخوردار بوده و با محدودیت فضا روبرو هستند.
- سازههایی که خلاف جهت نور خورشید قرار داشته، پنجرههای کمی داشته و به طور کلی، از نور طبیعی کمی برخوردارند.
- افرادی که مایل به قرار دادن حداقل سطح تجهیزات دکوری در فضای داخلی هستند.
جدول خلاصه:
مشخصات دکوراسیون داخلی مدرن: |
استفاده از پلانهای باز و دسترسی فضاها به یکدیگر |
طراحی ساده، خلوت و منظم |
رنگهای خنثی و حضور هارمونی رنگ متعادل |
استفاده حداکثری از نور طبیعی و مصنوعی |
تزئینات دکوراتیو، مبلمان و دکور ساده |
استفاده از متریال صنعتی و طبیعی در کنار یکدیگر |
دارای زیرشاخه های متعدد و متنوع |
سوالات متداول:
ارزانترین طراحی دکور داخلی مربوط به کدام زیر شاخه دکور مدرن است؟
سبک مدرن مینیمال. زیرا از جزئیات کمی برخوردار بوده و کمترین نیاز به تجهیزات و لوازم دکوراتیو را دارد.
آیا سبک مدرن برای ویلاهای نزدیک به دریا قابل اجرا است؟
بله. سبکهای تلفیقی مثل مدرن استوایی، مدرن بوهو و مدرن مدیترانهای گزینه مناسبی برای این مناطق هستند.
سرویس خواب برای سبک مدرن، چه سرویسی است؟
سرویسهای ساده و فاقد تاج شلوغ؛ متریال عمدتا از جنس چوب یا فلز و یا ترکیبی؛ روکش و تزئینات حداقل با رنگهای خنثی.