گرچه زیبایی و جنبههای ظاهری یک نمای داخلی، مهمترین و اولین نیاز بسیاری از افراد از یک سازه است؛ اما راحتی و کارایی این محیط نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. افرادی که زیبایی و کارایی یک نمای داخلی را در کنار یکدیگر می خواهند، بهترین گزینه برای آنان، نمای داخلی مدرن است.
این سبک در کنار راحتی و کارامدی دکور و مبلمان و چیدمان، به جنبههای زیبایی آن نیز پرداخته و سعی کرده است با استفاده از تکنولوژی و مدرنیته روز دنیا، بهترین ترکیب را ایجاد کند.
دکوراسیون مدرن دارای عناصر و ویژگیهای متعددی است و آن را میتوان برای تمامی بخشهای منزل اجرا کرد. در ادامه به بررسی دقیقتر این موارد پرداخته شده است.
ویژگی نما مدرن:
نما داخلی مدرن از عناصر و مشخصههایی برخوردار است که آن را به خوبی نسبت به دیگر سبکهای دکور و طراحی داخلی متمایز کرده است.
اولین مشخصهای که در این سبک به چشم میخورد، سادگی و مینیمال بودن سبک طراحی آن است. در این سبک، سعی شده است تا معماری و طراحی اجزا، در سادهترین حالت، ایجاد فضایی آرام و فاقد جزئیات شلوغ باشد. همچنین چیدمان فضا و فضابندی محیطی به نحوی ست که فضاها باز ولی پیوسته با یکدیگر باشند. این ویژگی، امکان چند منظوره از تمامی فضاها را ایجاد میکند. به عنوان مثال، به جای آشپزخانه بسته، آشپزخانه به کمک اوپن سنگی یا جزیره، با پذیرایی و راهرو مرتبط است.
رنگهایی که در این سبک دیده میشوند، در طیف خنثی بوده و همین مساله، حس روشنایی و تمیزی را در محیط افزایش می دهد. در کنار این رنگهای خنثی، برخی جزئیات با رنگهای برجسته نیز حضور دارند تا کنتراست محیطی ایجاد کرده و به جذابیت فضا افزوده کنند.
از دیگر مشخصات زیبا در این سبک نما داخلی، استفاده از متریال طبیعی و مصنوعی در کنار یکدیگر است. در سبک مدرن از موادی طبیعی مثل چوب، سنگ و شیشه در کنار موادی مصنوعی مثل فلزات، بتن و … استفاده شده است که این حالت، تضادی ویژه را ایجاد کرده است.
حضور نورپردازی طبیعی و مصنوعی در سبک مدرن، از لازمههای اصلی در این امر است. در وهله اول، با طراحی پنجره، دیوار شیشهای، و موارد دیگر، سعی میشود تا نور طبیعی را به حداکثر میزان ممکن به داخل سازه هدایت کنند. در کنار آن، با کمک سیستم نورپردازی نیز نور مصنوعی به فضا داده میشود. این نور پردازی به کمک لوسترهای مدرن، نور پردازی مخفی و استفاده از تجهیزات نوری هوشمند صورت میگیرد.
از مهمترین ارکانی که در این سبک وجود دارد، نقش تکنولوژی و هوشمندسازی در تمامی بخشهای نما داخلی است. این مساله میتواند به صورت نصب سیستمهای هوشمند صوتی تصویری، نور پردازی، سرمایش و گرمایش، اتوماسیون، امنیت و … باشد.
این ویژگیها در کنار یکدیگر، ترکیبی محبوب و پرطرفدار را ایجاد کرده اند که میتوان آن را برای تمامی سازهها در ابعاد و شرایط مختلف طراحی و اجرا نمود. در ادامه، به بررسی ایدههای اصلی برای طراحی انواع بخشهای منزل به سبک مدرن خواهیم پرداخت.
پذیرایی سبک مدرن:
سالن پذیرایی به سبک مدرن، معمولا دارای فضایی باز و پیوسته است و یا از دیوارهایی کم یا نیمه باز برای جدا کردن دیوار استفاده میشود. حضور پلان باز در این فضاها به این مساله کمک میکند.
رنگ خنثی در اکثر بخشهای این فضا دیده میشود. اعمل از کاغذ دیواری با رنگ خنثی، پرده و کوسن های طیف رنگ مشابه، و … مبلمان و وسایل استراحت در این فضا، راحت و بدون پیچیدگیهای خاص ظاهری هستند. به منظور حفظ سبک، سعی شده است تا از مبلمانی استفاده شود که ترکیبی از مواد طبیعی و مصنوعی در کنار یکدیگر باشد. مثل ترکیبی از پایههای چوبی یا فلزی در کنار پشتیهایی با پارچههای طرح ساده. این مبلمان کم حجم، چند منظوره و قابل حمل آسان هستند. همچنین در سالن پذیرایی، لوازم جانبی مثل انواع سیستم صوتی تصویری به روز نیز حضور دارند.
نور در این فضا به کمک پنجرههای بزرگ یا لوسترهای مدرن است که قابلیتهایی مثل تنظیم شدت نور، کنترل و تایمر و … را دارند. نور پردازی در هال را میتوان به صورت متمرکز طراحی کرد تا تاکید آن بر محلی خاص باشد؛ مثلا بر روی لوازم دکوری خاص، بر روی میز نهارخوری(در صورت حضور این محیط در پذیرایی) و … .
کفپوش در این دکور از نوع کفپوش با چوب طبیعی، سنگ طبیعی مثل مرمر، سرامیک و … است.
در نهایت، تجهیزات دکوراتیو در سبک مدرن باید در خلوتترین حالت باشد. به این منظور میتوان برخی آثار هنزی مثل تابلو یا مجسمه بوده؛ با به صورت گیاهان آپارتمانی خاص، کتابخانههای مدرن یا غیره.
اتاق خواب به سبک مدرن:
در اتاق خواب مدرن، تاکید اولیه بر راحتی است. در این نوع اتاق خواب، مبلمان اضافه، میز و کمدهای غیر ضروری و غیره در حداقل تعداد قرار دارند. کمدها از نوع کم دیواری هستند تا فضای اتاق بازتر و منظم باشد.
رنگهایی که در اتاق استفاده میشود، از نوع خنثی ولی ملایم هستند ولی رنگهای تکمیلی نیز استفاده میشوند؛ مثل آبی کمرنگ، سبز پسته ای و غیره تا کنتراستی را ایجاد کند. این رنگ بندی در کاغذ دیواری، روتختی، پرده و غیره دیده میشود.
تختخواب مدرن معمولا بسیار ساده و بدون جزئیات اضافه مثل تاج است و جنسی مثل فلز یا چوب دارد. میتوان برای تکمیل دکور، نیمکت یا مبلمان ساده، میز توالت چوبی مینیمال و یا اشیا دکوراتیو کوچکی در اتاق قرار داد.
نورپردازی اتاق خواب مدرن علاوه بر پنجره، از طریق چراغ مخفی، آباژورهای کنار تخت و لامپهای دیواری مدرن است.
از نظر تکنولوژی، حضور سیستمهای مدرن بی سیم، راحتی و آرامش بیشتری را به محیط میدهد.
آشپزخانه سبک مدرن:
آشپزخانه مدرن دارای پلان باز بوده و فضای نشیمن یا نهارخوری متصل است. جزیره در این فضا علاوه بر افزایش مدرنیته و زیبایی، فضایی برای نشستن و کار کردن نیز محسوب میشود.
رنگهایی که در آشپزخانه مدرن وجود دارد، معمولا سفید، خاکستری، مشکی و رنگ چوب است. این رنگ در کف، دیوارها، کابینت و دیگر جزئیات دیده میشود.
کف آشپزخانه میتواند از جنس سنگ مرمر، گرانیت، کوارتز و یا چوبهای طبیعی باشد؛ که با توجه به نیاز به تمیزی مداوم، استفاده از انواع سنگ و سرامیک نسبت به چوب توصیهشده تر و ایمنتر است. حضور متریال براق و صاف، کمک میکند تا نور به خوبی منعکس شده و فضا روشنتر و باز جلوه کند.
کابینتهایی که در این سبک استفاده میشوند، معمولا فاقد دستگیره هستند و سیستمهای باز و بسته شدن مگنتی و کشویی دارند. همچنین اکثر فضاهای ذخیره سازی به صورت کشو و کمد مخفی است تا فضا خلوتتر جلوه کند.
لوازم خانگی که در این بخش استفاده میشوند، معمولا به صورت لوازم توکار هستند و به صورتی نصب میشود که درون دیوار و کمد قرار بگیرد. این لوازم دارای تکنولوژی روز دنیا هستند، مثل صفحات لمسی، کنترلی و … .
سرویس بهداشتی سبک مدرن:
سرویس بهداشتی سبک مدرن سبکی ساده، تمیز و با استایل مینیمال است. در این نوع محیط، استفاده بهینه از فضا اولویت دارد. در نتیجه سعی شده است تا از تمامی فضاها به نحو مطلوبی استفاده شود. یکی از طراحیهای رایج در این سبک، حضور حمام های کابینی و شیشهای، یا تعبیه وان است.
سطوح و متریال در این سبک، از کیفیت بالایی برخوردار هستند تا در شرایط برخورد طولانی مدت با رطوبت و مواد شوینده، جنس آنان ضعیف نشده و تغییر ظاهر ندهند. استفاده از متریال صاف و براق مثل انواع سنگ و سرامیک، تمیز کردن را تسهیل کرده و نور را به خوبی منعکس میکند. این ویژگی در کف، دیوار، سقف، سطوح شیشهای مثل کابین دوش و روشویی دیده میشود.
سبک طراحی روشویی در این استایل، ساده با خطوط صاف هندسی است که معمولا بجای داشتن پایه، در دیوار نصب میشود. شیرآلات در این سبک نیز معمولا ساده ولی مدرن هستند؛ مثل شیرآلات با حسگر دستی، دوشهای بزرگ و چند جهته و … . این مشخصهها علاوه بر ظاهری لوکس، کارایی سرویس بهداشتی را نیز افزایش خواهد داد. جنس کروم و استیل ضد زنگ برای این تجهیزات معمولا دوام زیادی دارد.
نور پردازی میتواند به کمک نورهای مخفی پشت شیشه، نور مخفی سقفی و یا در زیر روشویی، و یا به کمک چراغهای دیواری مدرن باشد.
آینههای مدرنی که برای سرویس بهداشتی طراحی شدهاند که ضد آب و بخار بوده، بدون هرگونه حاشیه اضافی هستند و دارای نور مخفی هستند. این نوع آینه در سرویس بهداشتی مدرن به زیبایی محیط افزوده خواهد کرد.
جدول خلاصه:
ویژگیهای نمای داخلی مدرن: |
پلان باز، چیدمان ساده، استفاده بهینه از فضا |
رنگهای خنثی |
مواد با کیفیت طبیعی و مصنوعی |
مبلمان ساده و مینیمال راحتی |
نور پردازی به کمک پنجره و نور مصنوعی |
تکنولوژی هوشمند در تمامی بخشها |
فضاهای ذخیره سازی |
کفپوش های مقاوم، کاغذ دیواری و … |
تاکید بر آرامش و راحتی |
سوالات متداول:
برای منزل کوچک، دکور مدرن مناسب تر است یا دکور کلاسیک؟
دکور مدرن بهتر است. دکور کلاسیک فضا را کوچکتر جلوه میدهد.
برای آشپزخانه مدرن چه تجهیزات دکوراتیوی میتوان استفاده کرد؟
گلدان و گیاهان طبیع، چراغ آویز دکوراتیو، ساعت دیواری مدرن، ظروف دکوراتیو، پرده کرکرهای خاص مثل کرکرههای فلزی یا چوبی.
چه سبک مبلمانی برای دکور مدرن مناسب است؟
مبلمانی با طراحی مینیمال، مبلمان فرانسوی، مبلهای بدون دسته و راحتی. کاناپه ساده و تک رنگ، نیمکت و …. .