طراحی داخلی ساختمان مدرن، سبکی ست که با هدف ایجاد فضای کارامد و زیبا ایجاد شده است. این طرح عمدتا بر سادگی، خطوط هندسی منظم و استفاده از تمامی فضاهای سازه به نحو حداکثر دارد. در طراحی مدرن برای بخش داخلی ساختمان، سعی شده است تا سادگی علاوه بر طراحی، بر دکوراسیون و رنگها نیز تاثیر داشته باشد.
از مشخصههای اصلی این نوع طراحی، استفاده از متریال مدرن، تکنولوژی روز و ایجاد ساختاری طبیعی و در عین حال، مدرن و صنعتی است. در نتیجه نقش کاربردی آن برای برخی از انواع سازهها بیشتر مشخص خواهد شد.
سبک مدرن در دهههای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و از آن برای بسیاری از سازهها با هدفهای گوناگون استفاده شده است. همچنین با توجه به ساختار ساده و کارامد آن، میتوان آن را برای بخشهای مختلف یک ساختمان از جمله سالن، اتاق خواب، اتاق کار و … استفاده کرد.
در این مطلب به بررسی دقیقتر این سبک و انواع آن پرداخته شده است.
ویژگی های سبک مدرن در طراحی داخلی:
سبک مدرن در طراحی داخلی دارای ویژگیهای بارزی است که آن را نسبت به دیگر سبک ها متمایز کرده است. اولین مشخصه آن، سادگی و حذف جزئیات غیر ضروری است. در این شرایط، سعی شده است تا فضاها، به دور از تزئینات و یا در حداقل آن باشند. اشکال و طراحیهایی که در این سبک معماری و طراحی دیده میشود، عمدتا شامل خطوط ساده و صاف، اشکال هندسی منظم و فرمهای ساده هستند. این ساختار حس منظم بودن را القا میکند.
رنگهایی که در طراحی مدرن دیده میشوند، معمولا شامل رنگهای پایه خنثی، و رنگهای مکمل ساده و ملایم هستند. این کار به بازتر جلوه دادن فضا کمک میکند.
از دیگر مشخصات بارز در طراحی مدرن، استفاده از متریالهای طبیعی در کنار متریال صنعتی است. طبق این ویژگی، متریال های طبیعی در کنار مصنوعی قرار گرفته اند؛ مثلا میزهایی با پایه فلزی و سطح چوبی و موارد مشابه. اصلیترین متریال در این سبک عبارتند از فلز، چوب، شیشه، سنگ و … . از طرف دیگر، ترکیب بافت و رنگ نیز رعایت شده که نوعی تعادل و هماهنگی در فضا را ایجاد خواهد کرد.
در طراحی داخلی مدرن، سعی شده است تا پلانهای باز و استفاده بهینه از نور در حداکثر میزان خود باشند. نور پردازی به کمک ایجاد پنجرههای بزرگ و یا دیوارهای شیشه ای بوده یا به کمک چراغ و نورپردازی مصنوعی. همچنین فضاها به نحوی طراحی میشوند که علاوه بر دسترسی و ارتباط با یکدیگر، دارای فضای شخصی سازی شده نیز باشند. این کار، به افزایش کارامدی سازه کمک خواهد کرد.
در نهایت، مساله حائز توجه در این سبک، حضور تکنولوژی مدرن و روز دنیا درون سازه است. در طراحی داخلی به سبک مدرن، از فناوریهای روز دنیا استفاده زیادی شده است. این فناوری به صورت سیستمهای امنیتی، نورپردازی هوشمند، سیستم های تهویه هوا، سیستمهای مدرن و هوشمند صوتی تصویری و سرمایشی گرمایشی و …. دیده میشود.
سبک مدرن برای کدام سازهها مناسب است:
طراحی داخلی مدرن برای بسیاری از سازهها مناسب است؛ با این حال برای برخی از سازهها میتواند تاثیر بارزتری از خود نشان دهد:
- طراحی داخلی به خوبی قابلیت اجرا برای خانههای مسکونی مدرن را دارد. اگر به دنبال فضایی ساده ، کاربردی و در عین حال زیبا برای خانه خود هستید، طراحی داخلی مدرن گزینه مناسبی است.
- سازههایی که دارای فضای محدود هستند، دکور مدرن گزینه مناسبی برای آن است. با کمک طراحی مدرن، فضا به نحو موثری مورد استفاده بهینه قرار گرفته و از تمامی بخشهای آن استفاده میشود. همچنین دکوراسیون و مبلمان در این سبک، فضای محدودتری اشغال کرده و بخش در دسترس زیادی در اختیار ساکنین میدهد.
- اگر ساختمان در منطقه ای با نور طبیعی کم قرار دارد، دکور مدرن با داشتن سیستم نور پردازی هوشمند و رنگهای روشن، نور را افزایش خواهد داد. این ویژگیها کمک میکند تا فضا پرنور تر جلوه داده شده و جلوه بازتری داشته باشد.
- سبک مدرن گزینهای مناسب برای دفاتر و محیطهای کاری است. این سبک عمدتا بر عملکرد مناسب و ایجاد محیط کارامد تمرکز دارد. همچنین میتوان برای محیطهایی مثل لابی هتل، موزه، کتابخانه و مراکز آموزشی نیز از سبک مدرن استفاده کرد.
انواع سبک مدرن در طراحی داخلی:
در طراحی داخلی مدرن، چندین زیرشاخه و سبک متفاوت وجود دارد که هر یک دارای مشخصه های خاصی بوده و با توجه به سلیقه و نیاز کاربر، شرایط کلی سازه، بودجه اختصاص داده شده و دیگر متغیرهای مشابه، میتوان یکی از آنان را انتخاب کرد.
- مدرن مینیمالیست:
در این سبک، تاکید بر سادگی و خطوط تمیز بوده و جزئیات کمی وجود دارد. از نظر ویژگیهای بصری، رنگهای این سبک عمدتا خنثی بوده و فضاها باز و بدون شلوغی هستند. در مدرن مینیمال، تزئینات کمی وجود دارد؛ و تاکید بر همان تزئینات اندک است. این تاکید معمولا با کمک نور پردازی انجام میشود.
- مدرن اسکاندیناوی:
این سبک از شمال اروپا نشات گرفته و تاکیدی بر راحتی دارد. هدف اصلی سبک اسکاندیناوی ایجاد محیطی ساده و آرام است. رنگ اصلی در این سبک، رنگهای روشن مثل سفید، خاکستری و آبی روشن هستند. متریال در استایل مدرن اسکاندیناوی، چوبهای طبیعی، پارچههای نرم و ساختاری با بافت طبیعی هستند. مبلمان معمولا طراحی ارگونومیک، ساده و راحت داشته و نورپردازی نیز عمدتا با نور طبیعی است.
- مدرن صنعتی:
سبک مدرن صنعتی معمولا برای سازههای مسکونی استفاده نشده و کاربرد اصلی آن برای ادارات، دفاتر، موزه و … است. این سبک بر روی جنبههای خام و عملکردی تمرکز داشته و رنگهایی که مورد استفاده قرار میگیرد، رنگهایی خنثی ولی تیره هستند؛ مثل خاکستری، قهوهای و سیاه. متریالی که در مدرن صنعتی دیده میشود، چوب خام، فلزات، چراغهای صنعتی و … هستند.
- مدرن معاصر:
سبک مدرن معاصر تاکیدی بر استفاده از به روز ترین ترند و تکنولوژی دنیا دارد. رنگها در مدرن معاصر، بر خلاف دیگر سبکهای مدرن، رنگهایی درخشان و زنده هستند که با رنگهای خنثی ترکیب شدهاند. مدرن معاصر نیز برای منازل مسکونی چندان مناسب نبوده و برای موزه، دفاتر کار، لابی هتل و ادارات هنری مناسبتر است.
- مدرن لوکس:
تاکید سبک مدرن لوکس، در استفاده از متریال گران قیمت، تجهیزات گران قیمت و ایجاد ظاهری لوکس دارد. هدف این سبک، ایجاد فضایی با شکوه و گران است. رنگهای این سبک نیز مانند مدرن معاصر، غنی و عمیق هستند مثل طلایی، نقرهای و رنگهای پایه تیره. متریالی که در مدرن لوکس زیاد استفاده میشود، موادی با کیفیت و طبیعی مثل چرم، سنگ طبیعی و … است. در این سبک گرچه جزئیات کمی وجود دارد، اما جزئیاتی لاکچری هستند که به کمک نورپردازی، تمرکز بر روی آنان است.
هزینه طراحی داخلی مدرن:
هزینه طراحی داخلی مدرن معمولا به چندین فاکتور مهم بستگی دارد.
اولین عامل، مساحت و ابعاد فضا است. هرچقدر که فضا بزرگتر باشد، به مبلمان و تزئینات بیشتری نیز بستگی دارد. همچنین فضاهایی با زوائد و جزئیات خاص، طراحی پیچیده تری نیز خواهد داشت.
از طرف دیگر، در صورت تمایل به استفاده از متریال درجه یک و مرغوب، هزینهها افزایش خواهد یافت. تمامی مواد دارای درجه کیفی متفاوتی بوده که استفاده از مواد درجه یک، هزینه بیشتری نسبت به متریال مصنوعی و درجه پایین دارند.
در صورتی که مشتری تغییرات اصلی در سازه بخواهد، این تغییرات میتواند هزینه را افزایش دهد. به عنوان مثال، گاها در برخی طراحیها نیاز است تا دیوارها برداشته شده و تغییراتی در پلان فضا و … ایجاد شود. این مساله افزایش هزینه را به همراه دارد.
حضور سیستمهای مدرن تکنولوژی بستگی به قیمت روز این تجهیزات داشته و هر وسیله و سیستم هرچقدر مدرنتر باشد، نیاز به صرف هزینههایی بیشتری نیز دارد.
به طور کلی میتوان گفت هزینههای طراحی داخلی ساختمان به سبک مدرن، به ترکیبی از این عوامل بستگی داشته و برای تخمین رقم حدودی، بهتر است با مشاورین حرفهای در این زمینه مشورت شود؛ تا با بررسی نیازهای خاص هر پروژه، بتوان رقمی را برای آن تخمین زد.
جدول خلاصه:
ویژگیهای سبک مدرن در طراحی داخلی: |
سادگی و مینیمالیسم |
رنگهای خنثی |
متریال طبیعی در کنار متریال صنعتی |
نورپردازی با استفاده از نور طبیعی و مصنوعی |
مبلمان ساده و کاربردی |
فضای باز و نورگیر |
توجه به عملکرد و راحتی |
ترکیب متعادل رنگ و بافت |
به حداقل رساندن تزئینات و دکوراسیون |
سوالات متداول:
نورپردازی برای اتاق خواب به سبک مدرن به چه صورت است؟
نورپردازی لایه ای، عمومی، محیطی، استفاده از دیمر برای تنظیم شدن نور، بهره گیری از نور طبیعی.
بهترین سبک دکوراسیون مدرن برای منزل مسکونی کدام است؟
مدرن مینیمال، مدرن اسکاندیناوی گزینههای مناسبی هستند.
ارزانترین متریال ها برای طراحی داخلی مدرن کدام هستند؟
ام دی اف بجای چوبهای طبیعی. پی وی سی . لمینت. شیشه تقویت شده. کاغذ دیواریهای اقتصادی و مقرون به صرفه.