- آیا قصد راهاندازی مطب دندانپزشکی برای اولین بار یا بازسازی آن را دارید؟ در چند سال اخیر تعداد مطبهای دندانپزشکی و طراحی داخلی آنها با توجه به معیارهای روز دنیا روند صعودی را تجربه میکند؛ بنابراین برای رسیدن به نتیجه ایده آل خود باید عوامل متعددی را در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی رعایت کنید.
طراحی داخلی و استفاده از متریالهای مختلف باید به گونه انجام شود که در کنار حفظ امنیت، زیبایی و نظافت مطلوبی را فراهم کند؛ همچنین به کارگیری رنگها و نورپردازی جهت استفاده از اصول روانشناسی آنها کمک زیادی به طراحی داخلی مطب دندانپزشکی میکند. اگر قصد راهاندازی مطب دندانپزشکی خود را دارید ادامه مطلب را از دست ندهید.
چرا طراحی داخلی مطب دندانپزشکی اهمیت زیادی دارد؟
تعداد مطبهای پزشکان و دندانپزشکان در چند سال اخیر روند صعودی را تجربه میکند؛ بنابراین برای افزایش تعداد مراجعه کنندگان و بهبود بازار کار باید طراحی داخلی اهمیت زیادی داده شود. ریز فضاهای متعددی در این مراکز وجود دارند که برای رسیدن به یک نتیجه کارآمد باید طراحی داخلی مطب دندانپزشکی را بهترین شکل ممکن انجام دهید.
حضور در مطب دندانپزشکی برای برخی افراد لحظات دلهره آوری را ایجاد میکند؛ به خصوص کودکان به دلیل ترس از خدمات درمانی دندانپزشکی از حضور در مطبها دوری میکنند. در این شرایط با طراحی داخلی مطب به صورت اصولی و ایجاد حس و حال بهتر میتوانید از این مشکل جلوگیری کنید.
افزایش کارایی و احتی مراجعه کنندگان هنگام حضور در مطب جهت استفاده از خدمات درمانی در این زمینه حرف اول را میزند؛ زیرا در این شرایط میتوانید با گذر زمان تعداد مراجعه کنندگان خود را افزایش دهید. رسیدن به یک نتیجه کارآمد تنها با داشتن طراحی داخلی اصولی میسر میشود.
در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی چه اصولی رعایت میشوند؟
برای رسیدن به یک طراحی اصولی در مطبهای دندانپزشکی باید قوانین و مقررات منحصر به فردی را رعایت کنید. در نظر گرفتن سطح نیازها و خواستههای شما یکی از عواملی است که در رسیدن به نتیجه کارآمد کمک زیادی به شما میکند. آشنایی با فضاهای مختلف موجود در مطبهای دندانپزشکی یکی دیگر از نکاتی است که برای رعایت اصول باید به آنها توجه کنید. در ادامه برخی از مهمترین اصول راحی داخلی مطب دندانپزشکی را بررسی میکنیم.
استفاده حداکثری از فضا
مطبهای دندانپزشکی در اغلب موارد به دلیل وجود واحدهای آپارتمانی دارای مساحت محدودی هستند؛ بنابراین جهت افزایش رفاه و راحتی کارکنان و بیماران باید حداکثر استفاده را از این فضا داشته باشید. چیدمان اصولی مبلمان، تجهیزات پزشکی و دیگر وسایل در مطبهای دندانپزشکی باید به صورت اصولی انجام شود؛ همچنین میتوانید از نورپردازی و رنگها برای بزرگتر نشان دادن فضا استفاده کنید.
حفظ سطح ایمنی
مکانهای درمانی مانند مطب دندانپزشکی باید طراحی اصولی جهت حفظ ایمنی در سطح بالا داشته باشند؛ بنابراین برای افزایش امنیت و راحتی مراجعه کنندگان میتوانید از تجهیزات مناسب در این زمینه بهره ببرید. به کارگیری دوربینهای مداربسته و اطفا حریق از بهترین گزینهها در این زمینه محسوب میشوند؛ میتوانید از کفپوشهای مناسب جهت جلوگیری از لغزش افراد استفاده کنید.
قابلیت نظافت و پاک کنندگی بالا
اگر قصد طراحی داخلی مطب دندانپزشکی با کارایی بالا را دارید باید از متریالهایی با قابلیت نظافت مطلوب استفاده کنید؛ امکان آلودگی و انتقال عفونت در این مکانها در سطح بالایی قرار دارد. استفاده از متریالهای ضد آب برای راحتی شستشو و تمیز کردن سطوح داخلی مطب دندانپزشکی اهمیت بالایی در بحث طراحی دارد.
چگونه بهترین طراحی داخلی مطب دندانپزشکی را داشته باشیم؟
برنده شدن در رقابت تنگاتنگ بین مطبهای دندانپزشکی مختلف تنها با داشتن طراحی اصولی و به کار بردن نکات مهم امکانپذیر میشود؛ زیرا مراجعه کنندگان در اغلب موارد مراکزی با طراحی دلپذیر و ارائه خدمات درمانی در محیطهای با کیفیت را ترجیح میدهند. عوامل متعددی در این زمینه وجود دارند که با رعایت آنها و خلاقیت بالا میزان بازدهی مطب شما افزایش مییابد؛ بنابراین در ادامه برخی از مهمترین آنها را بررسی میکنیم.
توجه به اثرات رنگها
ایجاد حس و حال آرامش در مطبهای دندانپزشکی یکی از مهمترین نکتههایی است که برای طراحی اصولی باید به آن توجه کنید. به کارگیری رنگهای خنثی مانند سفید برای قالب دیوارهای مطب و ترکیب با رنگهای خاص از جمله نارنجی، آبی و قرمز زیبایی منحصر به فرد را ایجاد میکند؛ همچنین میتوانید هارمونی رنگها را با وسایل دیگر دکوراسیون داخلی مطب مانند مبلمان هماهنگ کنید.
وسایل دکوراتیو طبیعی
مطب دندانپزشکی باید دارای دکوراسیون داخلی با حس و حال آرامش بخش باشد؛ بنابراین میتوانید در کنار استفاده از هارمونی رنگها از وسایل دکوراتیو با منشا طبیعی مانند چوب، سنگ استفاده کنید. قرار دادن گلدانهای زیبا در نقاط مختلف مطب دندانپزشکی طراحی شما را تا حد زیادی تکمیل میکند؛ زیرا حس و حال بهتری در مراجعه کنندگان ایجاد میشود.
نور پردازی داخلی
اگر به دنبال انتخاب بهترین طراحی داخلی مطب دندانپزشکی هستید باید به نورپردازی توجه زیادی داشته باشید؛ وجود فضاهای کم نور وجب افزایش ایجاد احساس اضطراب و ناراحتی در افراد میشود. رنگهای روشن و خنثی در نورپردازی مطب دندانپزشکی یکی از بهترین گزینهها به شمال میروند؛ همچنین تا حد امکان از نور طبیعی برای روشن کردن محیط داخلی موتور دندانپزشکی استفاده کنید.
تهویه مطبوع
داشتن تجهیزات تهویه هوا از دیگر پیش نیازهای طراحی اصولی مطب دندانپزشکی است. این موضوع به خصوص در فصول گرم سال مانند تابستان اهمیت بالایی دارد. وجود هوایی مطبوع و دلپذیر در فضای داخلی مطب دندانپزشکی حس و حال بهتری را در بیماران ایجاد میکند؛ همچنین کارکنان در طولانی مدت بازدهی بالاتری خواهند داشت.
سازگاری با افراد کم توان
از بین بردن موانع حضور و استفاده از خدمات درمانی برای معلولین و افراد کم توان یکی از مهمترین اصول در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی است. وجود عواملی مانند پله، شیب زیاد و ورودیهای باریک تردد را برای افراد معلول دشوار میکند؛ بنابراین با استفاده از تجهیزات مختلفی مانند آسانسور میتوانید راحتی بیشتری را برای این گروه فراهم کنید.
نکات تکمیلی در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی
احداث و طراحی مطب دندانپزشکی نیازمند رعایت نکات متعددی است که نقش زیادی در افزایش بازدهی مرکز درمانی ایفا میکنند. افزایش راحتی بیماران هنگام مراجعه و دریافت خدمات درمانی یکی از مهمترین اهداف در رعایت این نکات است؛ برای دریافت مجوز جهت بازگشایی مطب باید این نکات را مورد توجه خود قرار دهید.
· واحد دندانپزشکی جهت ارائه خدمات درمانی طبق قوانین باید حداقل ۱۱ متر مربع مساحت داشته باشد؛ بنابراین در مطبهای با چند واحد دندانپزشکی باید متراژ افزایش یابد.
· اختصاص دادن واحدهای دندانپزشکی مجزا برای کودکان یکی از بهترین کارهایی است که برای طراحی اصولی مطب میتوانید از آن استفاده کنید.
· به کارگیری متریالهای با کیفیت جهت دکوراسیون داخلی مطب برای شستشوی راحت و افزایش ماندگاری عامل مهم دیگری است.
· وجود مبلمان برای تجهیز اتاق انتظار موجب افزایش راحتی بیماران و طراحی اصولی مطب میشود.
· مدیریت و کنترل بر روی فرایند ویزیت و درمان بیماران با برقراری ارتباط منشی بین تمامی اتاقها میسر میشود.
· استفاده از پارتیشنبندی و دیوارهای جداکننده بین واحدهای مختلف مرتبط دندانپزشکی موجب افزایش راحتی بیماران میشود.
· برای جلوگیری از اتلاف وقت بیماران میتوانید کتاب یا مجلههای آموزشی را در اتاق انتظار قرار دهید.
· اختصاص دادن فضایی به عنوان اتاق بازی کودکان جهت کاهش دغدغه بیماران هنگام دریافت خدمات درمانی از دیگر اصول طراحی اخلی مطب دندانپزشکی محسوب میشود.
سخن پایانی
طراحی داخلی مطب دندانپزشکی یکی از مهمترین عواملی است که در افزایش تعداد بیماران مراجعه کننده تاثیر میگذارد. رسیدن به نتیجه مطلوب در این زمینه با توجه به رعایت نکات متعددی میسر میشود؛ برای مثال با چیدمان اصولی و استفاده از هارمونی رنگها میتوانید فضا را بزرگتر از حد واقعی نشان دهید.
به کارگیری مصالح و متریالهای ساختمانی با کیفیت و قابلیت شستشو راحت نقش مهمی در طراحی اصولی مطب دندانپزشکی ایفا میکند؛ همچنین با استفاده از وسایل دکوراتی با منشا طبیعی مانند، چوب و گیاهان در کنار رنگهای روشن میتوانید محیط بهتری را ایجاد کنید.
رعایت نکاتی مانند حداقل متراژ ۱۱ متر مربعی برای هر یک از واحدهای دندانپزشکی طراحی شما را مطابق اصول پیش میبرد؛ همچنین با اختصاص دادن فضای به عنوان محل بازی کودکان میتوانید دغدغه والدین هنگام استفاده از خدمات درمانی را برطرف کنید. اگر به دنبال طراحی داخلی مطابق دندانپزشکی به شکل اصولی هستید مبلمان و دکوراسیون اتاق انتظار را از یاد نبرید.
سوالات متداول
1. حداقل مساحت کافی برای هر واحد دندانپزشکی چقدر است؟ با توجه به مقررات موجود هر واحد دندانپزشکی باید حداقل ۱۱ متر مربع مساحت داشته باشد.
2. استفاده از چه رنگهایی برای طراحی داخلی مطب دندانپزشکی مناسب است؟ رنگهای روشن و خنثی مانند سفید در کنار ترکیب با رنگهای خاص مانند نارنجی، آبی و سبز نتایج مطلوبی را رقم میزند.
3. چگونه شرایط بهتری را برای مراجعه معلولین به مطبهای دندانپزشکی ایجاد کنیم؟ جایگزین کردن موانعی مانند شیب زیاد، پله و ورودیهای باریک با آسانسور یکی از بهترین راههای موجود در این زمینه محسوب میشود.
طراحی داخلی مطب دندانپزشکی
اهمیت
عوامل مهم طراحی
داشتن بهترین مطب دندانپزشکی
نکات تکمیلی
توضیحات
پیشرفت روز افزون مطبهای دندانپزشکی و نیاز به طراحی جذاب برای جلب توجه مراجعه کنندگان
تهویه مناسب، حفظ نظافت، استفاده حداکثری از فضا
به کارگیری روانشناسی رنگها، استفاده از وسایل دکوراتیو، نورپردازی، تهویه مطبوع، سازگاری با افراد کم توان یا معلول
حداقل ۱۱ متر مربع برای هر واحد دندانپزشکی، پارتیشن بندی و جداسازی فضاها، اتاق بازی کودکان